teisipäev, 20. september 2011

Tarmo Tarkpea - väike siidine kutsikas


Selle kutsika näol on tegu ühe järjekordse lõnga-eksperimendiga. Minu esialgses nägemuses pidi materjal ideaalselt sobima mõmmi valmistamiseks. Aga vahel on tore lasta asjadel omasoodu minna ja nii saigi sellest hoopis koer.
Lõng, mis koosneb 100% siidist, on tõeliselt luksuslik ja hinnaline ning võlus mind oma kauni tooni ja tekstuuriga. Tulemuseks sain imelise männipuu koort meenutava pinna. Nii väga kui see mulle ka ei meeldiks, pean tunnistama, et sandimat lõnga annab amigurumi valmistamiseks otsida. Ei mingit elastsust. See lõng ei astu valmistajale sammukestki vastu, vaid ajab jonnakalt oma rida. Ja hoolimata sellest, et koerake pole kuigi suur - pikkust 18 sentimeetrit - oli tema heegeldamine üks suur pusimine.
Silmi valides lähtusin oma sisetundest ja õnneks ei vedanud see mind alt. Sinise sügav ilu tuleb pruuni taustal eriti selgelt esile. Nimegi sai kutsa ühe väga kalli inimese järgi, kelle silmades on samasugust sügavust ja tarkust :)

2 kommentaari:

Helen ütles ...

Tulemus on äärmiselt stiilne ja ilus! Imeilus lõng paistab.

lilleliis ütles ...

Lõng on iseenesest super! Kujutan ette sellist parajalt jämedatel varrastel kootud kampsikut. Rrr, see võiks mõnus olla!