teisipäev, 4. oktoober 2011

Heegeldatud Lotte

See on meie uus pereliige - Leiutajateküla Lotte. Te ainult vaadake, kuidas väikemehe nägu särab! Tema on meie kodus kõige usinam nukumängija :) Ja Lotte valmimist pidi ta mitmeid päevi kannatlikult ootama.

Alloleval fotol on aga üks minu esimestest Lottedest. Valmistatud rohkem kui kaks aastat tagasi, kui ma alles pusisin oma esimeste amigurumi katsetuste kallal. Lisaks oma laste Lottele valmis tol ajal veel kaks analoogset, mis rändasid peretuttavatele, kelle juured on küll Eestis, aga elupaik mujal.
Esimesed nukud olid natuke alla 30 sentimeetri pikad ja heegeldatud akrüüllõngast.


Käesoleva Lotte tegin suurema, et oleks veelgi mõnusam kaisutada. Pikkust on tal ligi 40 sentimeetrit. Heegeldamiseks valisin puuvillase lõnga. Nagu minu esimesel Lottelgi, said silmad ka sel korral käsitöövildist.


Kõige rohkem olin hädas kleidiga. Et saavutada võimalikult autentset välimust, tegin erandi ja heegeldasin eemaldatava kleidi, mis kinnitub selja tagant nööbiga. Eks aeg näitab, kuidas selline lahendus toimib. Siiani pole lapsed teda õnneks paljaks kiskunud. Aga et ta ka sel juhul õnnetult alasti ei jääks, tegin kogu keha osa valgega. Siis jääb kleidi eemaldades mulje, justkui oleks tal pesu seljas.

Lotte raamat ja film on meie kodus alati au sees olnud. Hea meel on, et selle koha pealt maitsed lastega ühtivad. Lotte raamatut lastele lugeda või filmi vaadata on nagu sõõm värsket õhku!

12 kommentaari:

Unknown ütles ...

it's so sweet!

lilleliis ütles ...

Thank you! Lotte is a very loved character here in Estonia. My children really love the book and cartoon. I just gave her a shape as an amigurumi toy!

FAYETTE_DREAM ütles ...

hi, i was watching your amigurumi's dolls and are so cute , very nice your work :D i hope some day to have one , i'm from mexico :D

edaca ütles ...

harika

lilleliis ütles ...

Thank you!
I have an international shop at etsy: http://www.etsy.com/shop/lilleliis
You are welcome!!!

Anonüümne ütles ...

Liisu, Sa oled hüper-super andekas!!! Päriselt ka:) Ja kui vaadata kommenteerijaid, siis ka üleilma kuulus! ;)

No ja Sinu viimase aja tööd on konkurentsitult kaunimad siinsel turul ja julgen arvata, et ka Jaapanis läheksid kaubaks kui soojad saiad. :)

Endiselt meeldib mulle eriti Sinu tööde juures nende loomakeste siirad-siirad näokesed... Ja tänaseks piilun Sinu blogi mitte ainult loomakeste pärast, vaid ka lookesed nende kõrval on südamesse pugevad... :)

Oled ikka üks hiiglama õnnelik inimene, sest Sinu käekiri lihtsalt on ÕNNELIK!!! :)

Magusaid unesid, Ingrid perega

Kadri Kivistik ütles ...

See Lotte on lihtsalt imearmas! Mulle ka tohutult Lotte raamat meeldib ja kui Sa kirjutad juhendi, siis kindlasti üritaksin selle järgi ka ise pusida ühe Lotte valmis :) Niisama ei julge - ikka liiga äge tegelane! :)

Mytsi Wabrik ütles ...

Tõeliselt armas Lotte!! Kohe väga-väga armas ja südamlik. Mu lastele kohe nii meeldis, et nüüd ma kohe küsiks, et ega Sa ei soovi selle õpetust Disainimajja poetada?:)) Ma heameelega ostaks selle sealt ja prooviks ka, sest vot mina pole nukude/mänguasjade meisterdamisega üldse sinapeal ja ilma õpetuseta ma hakkama ei saaks. Et juhul KUI sul tuleb tahtmine seda õpetust jagada, siis hõika see siin ka valju häälega maha, ma olen kohe esimene klient:)).

lilleliis ütles ...

Aitäh, Ingrid, nii soojade sõnade eest! Mul on hea meel, et suudan jälgimisrõõmu pakkuda ka neile, kes on algusest peale mu käsitöölist teekonda vaikselt saatnud.
Lähedaste inimeste tunnustuse ja toetuseta poleks seda blogi ilmselt enam olemaski. Aitäh teile kõigile :)

lilleliis ütles ...

Mis puudutab juhendit, siis ilmselt oleksid paljud lapsed õnnelikud, kui Hiina toodangu asemel oleks neil kodus oma emme valmistatud armas sõbrake. Ilma autorikaitse loata pole see kahjuks võimalik. Aga annan endast parima, et see õpetus ühel päeval siiski avaldatud saaks.

Mytsi Wabrik ütles ...

Aijaa, see autoriõiguste asi läks mul täiesti meelest ära. Nii kahju:(. Aga loodan kogu südamest, et Sul see võimalus siiski avaneb, et saaksid õpetust teistega jagada! Mina igatahes jään põnevusega ootama!

Päikest,
Ene-Ly

Anonüümne ütles ...

Aitähh hea mõtte eest, kuidas lahendada Lotte "pesu küsimus":) Mul seisab kodus üks poolik omaloominguline Lotte... nüüd tuli kohe isu ära lõpetada.
Edu.
juhuslikult Su blogisse sattunud Ruth
/Tartumaalt/