pühapäev, 4. märts 2012

Piimakaru Matilda - väike heegeldatud karu


Paar kuud tagasi külastasin möödaminnes Müürivahe tänavas asuvat Jolleri käsitöökambrit. Leidsin sealt muuhulgas ka selliseid lõngu, mida kusagil mujal kohanud pole. Erilise vaimustusega uurisin ökolõngade riiulit, kus leidus orgaanilise puuvilla kõrval ka lõngu, mis valmistatud bambusest, maisikiust ja piimakiust. Just viimane võlus mind oma hämmastava pehmuse ja kauni läikega. Valisin välja naturaalvalge tooni ja ostsin ühe toki. Miskipärast ütles sisetunne kohe, et sellest erilisest materjalist tahan valmistada midagi õige pisikest...


Mõned päevad tagasi jäigi see lõng mulle riiulis uuesti näppu ja otsustasin katset teha. Kui ma kolm aastat tagasi mänguasjade valmistamisega alustasin, kasutasin peamiselt odavaid akrüüllõngu, mille peal oli hea kätt harjutada. Edasi tulid villased ja puuvillased lõngad. Olen kasutanud ka siidi, bambust, meriinot. Arusaadavalt on nõudmised materjalile ajajooksul kasvanud ja seetõttu on kasvanud ka kasutatavate lõngade hind. Piimakiust lõng kuulub kindlasti viimase aja eksklusiivsemate ja hinnalisemate pärlite hulka, kuid oma hinna eest annab see palju ka vastu - pehmus, millest unistatagi ei oskaks, kaunis mahe läige ja sitkus, mis valmis asjale kauni vormi annab.


Matilda sai valmistatud ühe pea poolteist aastat tagasi üles märgitud mudeli järgi. Tegin vaid mõningad pisikesed muudatused. Silmade osas katsetasin täiesti uut lahendust.

Teddy bear Matilda was inspired by a luxury yarn made from milk fibre. It`s 100% natural and eco-friendly. I was amazed by the undiscovered softness and gorgeous gloss of this material. When I started making amigurumi toys I used the cheapest acrylic yarn which was good for exercising. Now I know what is the value of the real quality yarns and enjoy using them - this is like a little reward for myself.
With a couple of tiny corrections Matilda is based on a model I created more than a year ago. The solution for eye patches is brand new.

4 kommentaari:

Klaske v.d Bij ütles ...

So cute....

Laura ütles ...

Tõesti kenasti hoiab vormi! Materjali jutt kõik nii õige:)
Väike karuke on ilus, Sul siin mõõte pole, aga näha on, et on väike...
Tervitused Sulle ka:)

Marjon ütles ...

Ohh she is very cute again!

Vietje ütles ...

the details! there super! cute!!! i like your work a lot is an inspiration for me!

vietje.blogspot.com