teisipäev, 24. aprill 2012

Heegeldatud nukud - Mustikas ja Rosanna/Crochet dolls - Blueberry and Rosanna

Amigurumi nukud on üks teema, mida olen juba ammu-ammu igatsenud põhjalikumalt tundma õppida. Lisaks kunagistele üksikutele katsetustele heegeldasin Lindale mõned kuud tagasi nuku nimega Rosalie (ilmselt üks tema lemmiknimesid, sest seda annab ta mängides oma loomadele-nukkudele kõige tihemini). Tollest nukust jäid isegi pildid tegemata, sest ta haarati kohe mängu. Mina sain aga hea sissejuhatuse nukumaailma ja ühtlasi pidin tõdema, et nukkude valmistamine on teatavas mõttes üsna erinev mänguloomade valmistamisest ning on vaja aega sellele teemale pühendumiseks.


Siis tuli väike paus, kuni võtsin uue nuku ette. Temaga katsetasin hoopis uutmoodi, ühestükis jalgade ja kehaosa. Nuku muudab eriliseks see, et ta on valmistatud mustikamarja värvides, nimekski Mustikas. Tema sai puuvillase eemaldatava kleidi ja pähe armsa tekstiilist roseti. Pea ja patside lahendusega jäin nüüd juba päris rahule, kuid keha osas otsustasin veel kolmandat lahendust proovida. Nii valmis Rosanna.
Ei mäletagi, millal viimati oleksin ühe mänguasja kallal nii palju mässanud ja katsetanud. No küll sai ikka harutatud! Vahepeal, meeleheite hoos, mõtlesin ta üldse ära kappi pista, kuniks vaim jälle peale tuleb, aga kuidagi ei suutnud endale tunnistada, et ma hakkama ei saa ja nii pusisin ikka edasi.
Nüüd võin kergendusega hingata - sain küll hakkama ja olen täitsa rahul!


Amigurumi dolls are one of the things I´ve been longing to try for some time. A couple of months ago I made a  doll for my daughter. I didn`t even have time to take any pictures of it, cause she was torn to the playground right away. 
After that I had a little paus before making a new doll. I made her in lilac-green-brown and named her Blueberry. The head and hair is pretty much the same as with the first doll, but I tried a new conception for the body part. She has removable dress and a cute rosette made from cotton fabric.
The last doll is Rosanna. I don`t even remember when was the last time I had to see so much trouble and rip up the work all the time. The main issue was the legs. I spent hours till I came up with the solution I like. Now I´m satisfied with my work and can go for new projects!

7 kommentaari:

Heili ütles ...

need on tõeliselt armsad, kas väiksed poisid on ka tulemas :), nukupere :)?

Carmen ütles ...

Love her, your Amigurumi work is amazing!

Klaske v.d Bij ütles ...

WAUW...so cute

Raquel Alonso ütles ...

Love them, both. They are soooo cute!

Laura ütles ...

Jõudu! Minu lemmik on Rosannna.
Eelmise postituse kohta ka õnnitlused. Mänguasjade maailm on huvitav, põnev, arendab pidevalt oskusi. Tean isegi ju:), et see kõik kipub ka unenägudesse ja öistesse tundidesse. Aga ära unusta neid valgeid ja musti klahve, minu jaoks on klaver alati olnud pillide kuningas. Hoia ikka neid oskusi ka alal:)
Nukud on tõesti teine lugu kui loomad -
jällegi omaette maailm! Tervitused Artefleur´ilt ehk Lauralt!

Mytsi Wabrik ütles ...

Super armsad. Sellist tahaks kohe endalegi:). Nii tõetruud ja nii detailide rohked. No tõesõna, sõnadest jääb puudu.

Rael. ütles ...

Rosanna on udupeen.