teisipäev, 25. september 2012

Heegeldatud Mõmmimüts ajakirjas "Pere ja Kodu"/Crochet bear hat


Mul on hea meel teatada uudist kõigile neile, kes on loomamütside õpetusi juba mitme hooaja vältel ikka ja jälle küsinud. Mustri koostamise ettepanek tuli sel korral ajakirjalt "Pere ja Kodu", mille oktoobrinumbris see juba õige varsti ilmubki. Kuna õpetuse ettevalmistamiseks - mütsi heegeldamine, teksti koostamine, pildistamine - oli aega väga napilt, siis valisime välja mõmmi kui kõige klassikalisema ja paindlikuma tegelase. Karumütsid sobivad ju pähe nii poistele kui tüdrukutele ning neid võib valmistada absoluutselt igas mõeldavas värvilahenduses ja vastavalt soovile kas näoga või ilma.
Seda mütsi võib tinglikult nimetada ka amigurumi mütsiks, sest sarnaselt samas stiilis valmistatud mänguasjadele, on ka mütsi kõik detailid heegeldatud ringselt.


Õpetust tegema asudes loobusin oma lemmikust trukk-kinnitusest ja asendasin selle universaalse paelkinnitusega - lihtsam valmistada ja sobib kõigi peakujude puhul. Eelmise hooaja mütsidest veidike uutmoodi lahenduse said ka koon ja nina. Mulle endale meeldib see mõnus muigvel suu kohe väga.
Kindlasti ilmub õpetus enne talvekülma saabumist ka siia blogisse.

Minu väike mõmmi väsis fotosessiooni lõpuks päris ära :)

I made the bear hat pattern for an Estonian magazine "Pere ja Kodu". As many ladies have asked for this, I hope it will be successful. I changed a bit the muzzle and nose part - now he got this cute smirky expression, which I like a lot!
 

3 kommentaari:

Regina ütles ...

Ma jään põnevusega oktoobri numbrit oma postkasti ootama! :D Nii vahva! :)

Kadri ütles ...

Siit leiab ikka uskumatult ilusaid ja lahedaid asju! Mind paneb imestama, kuidas mõnel inimesel on nii palju fantaasiat ja annet!? Väga vahva! :)

lilleliis ütles ...

Tänan teid väga!