pühapäev, 6. jaanuar 2013

Heegeldatud tutimüts/Crochet pompom hat

Mütside valmistamise olen viimasel ajal küll tahaplaanile sättinud, aga oma lastele valmistan neid rõõmuga. Aastate taha on jäänud arulagedad mütsiretked, kus läbi sai kammitud kümneid poode, et leida ainumaski müts, mis lapsele pähe istuks, kõrvu hästi kataks ja muidu kena oleks. Selles mõttes tahaksin kohe kindlasti julgustada ka teisi emasid oma lastele ise peakatteid valmistama. Mis võiks olla parem, kui et modell on kodus olemas, töö käigus saab mütsi korduvalt pähe proovida, parandada ja täiendada. Lisaks valid ise sobiva materjali ja värvid. Harjutades arenevad oskused ja iga aastaga valmivad järjest mugavamad-kaunimad peakatted!


Viimasel nädalal heegeldasin vanemale pojale uue talvemütsi. See oli üks omamoodi eksperiment, sest katsetasin kahekordse mütsi tegemist. Tavapärasem oleks ilmselt olnud õmmelda ühekordsele mütsile vooder alla, aga kuna heegeldamine on hoopis rohkem minu kui õmblemine, siis otsustasin proovida. Pealmiseks kihiks sai soe villa ja alpaka segune lõng, alumine müts on pehmest puuvilla ja siidi segust. Lisaks sellele, et müts on topelt soe, ei tohiks nüüd olla probleemi ka villa liigse karedusega, mis pea sügelema võib ajada. Vooder sai lustakalt triibuline, et iga kord mütsi pähe tõmmates tuju heaks läheks. Mulle endale meeldibki kõige enam see, et müts on ilus ka seestpoolt!


Üheksa aastane on äärmiselt tähelepanelik ennast ümbritseva suhtes ja oskab küsida asju, mis moes on. Nii kuulus algusest peale kontseptsiooni ka suur tutt. Minu jaoks oli see midagi uut ja põnevat. Ja suur oli mu rõõm, kui müts lõpuks valmis sai ja poeg südamest õhkas, et kõik on just täpipealt nii nagu ta ette kujutas!


This story is about making a new hat for my son. He is quite sensitive to cold, just like me, so I decided to try crocheting a two layered hat. The more traditional way would probably have been sewing a lining from an old T-shirt, but as I feel myself more comfortable in crocheting I decided to give it a try.
The upper hat is warm, made from mixtures of wool and alpaca. The inner one is from cotton and silk, very soft and smooth. Stripes make the lining more fun and I really enjoy the hat being nice from the inside also.
He didn`t want to have another hat with earflaps, but he requested for a huge pompom. 
As I finished I was so pleased to hear the hat looked just as he had dreamed it to be!

6 kommentaari:

Mytsi Wabrik ütles ...

Hästi vahva müts! Ja nii moodne! Praegu ju laste seas (vähemalt siin) on väga popid just sellised suure tutiga heegeldatud mütsid.

lilleliis ütles ...

Nojah, mood on siin sama ja 9-aastane teab juba hästi, mida tellida :)

Anonüümne ütles ...

3 aastane tellis ka kindlasti tutiga mütsi!

Mytsi Wabrik ütles ...

Selle tutimoega seoses hakkasin ma mõtlema, et peaks mingi tutitegemismasina soetama omale:). Ma olen endiselt veel kiviajas, st kerin lõnga ümber papist ketta:)

lilleliis ütles ...

Noh, sama siin! Kui sa mõne hea tutimasina avastad, anna mulle ka teada :) Ehk läheb veel kunagi tarvis.

Sokike Sahtlist ütles ...

Saaremaal tehakse tutta ka ikka vanaviisi ümber papiketta... ;)